ToGetheR We ShArE ThE MoMentz!

>> Tuesday, November 10, 2009

Bismillahirrahmanirrahim~


Blogger boy is back!!
hahaha ;D so u guys, miss me? (i know u don't, hekhek ;p). Maka bermulalah blog Pencari Cinta Hakiki dengan wajah yang baru, pengisian yang lebih informatif, insyaAllah.. tapi yang pastinye aku still kekalkan ke'sempoi'an aku dalam menulis post-post aku kayh ;)

Actually banyak mende dowh aku nak citer, maklumlah pakcik da lamo tak menulis neyh... Maybe this will be a long post, hahaha~ Mesti ade yang tertanye-tanye apsal la aku da lame tak tulis blog en... Apa yang pastinye berkenaan dengan peninggalan aku dari dunia blogger buat sementara waktu tu, biarlah diriku & Allah sahaja yang tahu, ape yang penting, i'm here for you guys!! ;D

Alhamdulillah cek sekarang berada dalam fasa percutian selama 2 minggu, owh yeah!! Dan gambar kat atas tu is my program dengan saf kepimpinan Persatuan Pengajian Islam (PPI) 09/10 yang yang berlangsung selama 3 hary 2 malam bertempat di 'hotel' Pusat Islam Ibnu Khaldun a.k.a PIIK UNITEN a.k.a Balai Islam, hehe~ Sebuah program yang begitu memberi kesan dalam hidup aku kerana ia mengajar aku untuk lebih mengenali apa itu erti hidup dalam suasana hidup kelompok berjamaah.

Dari program ini baru aku sedar, kadang kala sesuatu masalah itu sering terjady bila berlakunya perkara yang kita pown sebenarnye terlepas pandang. Apakah perkara itu? Ia dinamakan 'salah faham'. Mungkin korang semua menganggap 'salah faham' itu suatu perkara yang remeh dan boleh diselesaikan dengan rileks. Tetapi sedarlah wahai kaum Adam & Hawa, bahawa 'salah faham' inilah suatu senjata yang kuat sehingga boleh menjadikan kawan yang rapat giler 10 tahun putus kawan, menjadikan seorang suami itu sanggup melafazkan talak terhadap isterinya, dan juga mungkin menyebabkan sesuatu organisasi itu berpecah belah. Begitulah hebatnya penangan 'salah faham'~

Daripada az-Zubair telah bersabda Nabi: "Telah merebak kepada kamu semua penyakit umat-umat yang sebelum kamu iaitu;
hasad dan kebencian"


Dalam mendidik diri sendiri dan juga insan yang lain, kite perlulah bersedia untuk menghadapi suatu pengorbanan kerana bukanlah mudah untuk merubah sesuatu perkara yang buruk itu menjadi baik. Tapi kita harus ingat menjadikan sesuatu yang baik itu menjadi buruk tu simple matter je taw, jady korang semua kenelah berhaty-haty kayh. Sesungguhnya untuk menuju ke jalan Allah itu memerlukan haty yang tabah serta jiwa yang kental dalam menghadapi segala dugaan dan cabaran, but we must not forget that Allah is always be with us no matter what ;)


Bercakap tentang pengorbanan ni en, i'm now addicted to one of the drama yang sekarang neyh pun tengah top la kat satu Malaysia neyh, tak lain dan tak bukan, Nur Kasih!! hahaha~ Mengisahkan pengorbanan seorang muslimah yang bernama Nur Amina dalam mengharungi liku-liku kehidupan dalam mencapai kebahagiaan hidup di dunia & akhirat. From what i've seen, drama ini adalah contoh terbaek yang kite boleh lihat tentang bahayanya 'salah faham' & hasad dengki sehingga boleh membuat seseorang itu berubah haty dan fikiran.

Macam yang kita tau, walaupun kehidupan sebenar setiap pelakon itu tidak seperti apa yang dilakonkan oleh mereka, tetapi they done a good job dalam menghidupakn watak lakonan mereka, dan kite sama-sama doakan agar pelakon itu juga agar Allah berikan hidayah yang sebenar seperti mana apa yang dilakonkan mereka, amin~ Ape-ape pown overall, ia adalah sebuah lakonan dunia yang memberi keinsafan pada sesiapa yang menontonnya ;)

Rasenye da cukup panjang kowt untuk post aku kaly neyh, hoho~ so macam biase, untuk menghiburkan korang semue, aku lampirkan gambar-gambar untuk tontonan pengunjung setia khalifmujahid, Together We Share The Momentz!! ;D

Uzlah PPI 09/10 Kali Ke-2


Konsert Amal Malam Nur Cinta D'Haty



p/s: yesterday teaches us to become today and tomorrow ;)

2 komentar:

misz A.C.C.A November 11, 2009 at 11:30 AM  

tahniah pada korang...
sangat terharu pada yang masih tak jemu sokong ppi
harap moez dan saf yg lain sabar...
akak gonna miss u all
n mita maaf, las sem x sempat sngat join program korang. seingat akak, akak pg 1st gath jerk(sbab tu jek yg dijemput =p) minta maaf skali lg

KhaliFmUjAhiD November 11, 2009 at 12:20 PM  

misz a.c.c.a: tanx :) eceyh, akak da jemu k? ngee~ ;p anyway ktorang cbe slagy yang termampu insyaAllah, and another thing, dalam memperjuangkan Islam tidak perlu dijemput, dtang sudeyh ;D

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP