Pabila Cinta Berbalas..

>> Monday, June 22, 2009

Apakah perasaan anda pabila cinta anda ditolak? Dan apa perasaan bila cinta anda berbalas? Tambahan yang membalas cintamu adalah Yang Maha Perkasa.. Allah Rabbul jalil.

Disini ku titipkan beberapa tanda anda dilamun cinta dengan yang Maha Pencipta.

* Anda suka untuk bertemu dengan-Nya. Tak sabar untuk bertemu. Tak berjumpa sesaat seolah-olah anda jadi tak menentu. Persiapan dibuat setiapa kali sebelum bertemu-Nya.

* Mendahulukan-Nya lebih dari yang lain. Dia mengatasi yang lain. Segala kehendaknya anda utamakan dan yang dilarangnya anda cepat-cepat menjauhkan diri.

* Gembira bila bersama-Nya. Ingin sentiasa bersama walaupun di mana anda berada. Susun kata indah hendak bertemu. Ayat-ayat cinta kau luahkan pada-Nya sebagai pujian ke atasnya.

* Tidak sedih kehilangan segalanya kerana cintamu terhadap-Nya melebihi segalanya. Biarlah semuanya hilang dan tiada asalkan anda tak kehilangan ISLAM .

* Merasa nikmat melakukan ketaatan terhadap perintahn-Nya. Membela agamanya sudah cukup membuatkan anda merasa nikmat di dunia.

* Tegas terhadap mereka yang menghina Islam. Apatah lagi yang melanggar apa yang disuruh-Nya.

Itulah sedikit tanda-tanda anda dilamun cinta bersama-Nya. Adakah cinta anda berbalas? Atau anda dalam dilema cinta si dia atau yang Maha Pencipta? Moga kita mendapat cinta dari-Nya. Terkadang dalam hidup ini kita perlu korbankan nikmat yang sedikit untuk mendapat yang lebih besar.

"Katakanlah (wahai Muhammad) jika benar kamu mengasihi Allah, maka ikutilah Aku, nescaya Allah mengasihi kamu dan mengampunkan dosa-dosa kamu dan Allah Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani" (Ali Imran:31)


p/s: hiduplah untuk mendapat cinta Allah, insyaAllah kita akan mendapat seluruh cinta yang kita mahukan di dunia ini ;D

4 komentar:

MariaFaizal June 22, 2009 at 2:55 PM  

Absolutely loving this N3!

Mohd kasyfi bin mohd amin June 23, 2009 at 2:48 PM  

yup moez..good post.btul3...aku da penah rasa dah...chenta ilahi chenta hakiki

alfaqir_ilAllah June 25, 2009 at 11:14 AM  

Mg d'rezekikan m'dpt cinta agung,cinta Allah.

Kalau Allah kita kenali, kita akan sanggup berjuang, sanggup mati, sanggup berkorban keranaNYA.

Decorater July 2, 2009 at 9:34 AM  

bro....when suddenly kite terpilu hati when teringat balik kesilapan2 masa bercouple n decide to break the relationship....adakah releven ?? seriously, i do realize my mistakes n sgt2 takut if saye makin jauh dr DIA......decide to break out tp camne lak ngan die yg tak memahami keputusan saya? adakah saya bertindak kejam terhadap die? ??

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP