Ayat Selepas Kahwin

>> Saturday, August 29, 2009

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun:
Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years: Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha~

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang
sana!!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..

6 bulan: Trafik jam aah

6 tahun: K..

16 tahun:........................... (tak balas terus!!!) hehehe...


Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp...!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

More Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!


Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???


Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!


TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK
..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…



"Wahai Nabi, serulah isteri-isteri dan anak-anak perempaunmu serta perempuan-perempuan yang beriman spaya mereka melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya(semasa hendak keluar). Cara yang demikian lebih sesuai untuk dikenal (sebagai perempuan yang baik).. Maka dengan ini mereka tidak diganggu dan ingatlah Allah amat mengampun lagi amat mengasihani"(Al-Ahzab : 59)

p/s: Macam-macam kerenah yang kite dapat tengok, so kepada bakal-bakal pengantin tu, buat perancangan daripada awal eyp, hehehe~ ;D doakanlah agar kita mendapat dan berada di dalam keluarga yang bahagia dan diberkati Allah, insyaAllah~ :)

7 komentar:

Mr FiQ D cNi August 29, 2009 at 12:58 PM  

hahhahaah..ini semua lumarah jew....yg mnis ketika bcinta...das kawin mmg mmg 2 arr....hihihihihi....

mühd sÿfq August 31, 2009 at 11:43 AM  

salam ziarah~

kak maR September 2, 2009 at 4:29 PM  

Assalamualaikum wrt..
erm~ takutnyer!!! nak kawen 6 bulan jer la camtuey..hahaha

Nanee September 3, 2009 at 3:38 PM  

sedihnye kalau terjadi btol2. hopeless -.-

Ayie a.k.a Nyei September 5, 2009 at 1:50 PM  

knape yg 10 taun tu garang sgt..uh..takut..haaha

heng-UMK October 6, 2009 at 2:18 PM  

haha...itu lah lumrah..
tp kalu dah couple awal2...
lagi truk...
ya allah takut nyer...
napelah aku tak dapat kawal perasaan ni..

Ruqaiyah Othman October 25, 2009 at 5:00 PM  

Salam. Due to some inconvenience, I've changed my blog link (again). Hehe.. Sila jangan marah..
http://beyondthepowers.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP