10 Laptop Tercanggih!

>> Saturday, April 17, 2010


10. The Million Dollars Laptop
Luvaglio pencipta barang barang mewah yang bertapak di UK telah mencipta laptop pertama bernilai jutaan dolar. Keterangan lengkap tentang spesifikasi laptop belum direlease pada saat ini, tetapi diketahui bahawa ia memasukkan 17 “lebar skrin LED yang direka khas anti-glare coating reflektif untuk gambar yang jelas dan terang. 128GB Solid State Disk dan slot loading Blue-Ray drive. Ada sebuah peranti pembersih layar yang berintegrasi dan berlian berwarna yang jarang ditemui yang juga berfungsi sebagai butang power ketika ditempatkan ke dalam laptop, dan juga bertindak sebagai pengenalan keselamatan.9. Orkin’s Rolltop


Orkin’s Rolltop ialah “Notebook” yang mempunyai dengan skrin LED yang fleksibel yang juga multitouch bagi mereka yang gila dengan iPhone. Apabila dibuka, Notebook ini akan menjadi sebuah 17 ” flatscreen. Tetapi juga dapat dilipat menjadi 13″ jika diperlukan. Yang pasti ianya portable giler yang senang di bawa untuk melepak di kedai mamak :)
8. Datamancer’s Steampunk Laptop


Mungkin seperti kotak musik dari zaman dulu, tapi didalamnya sebenarnya adalah Hewlett-Packard ZT1000 yang dibuat dari kerangka kayu ukir yang dapat mengoperasikan Windows XP dan Ubuntu Linux. Memberikan ciri-ciri yang rumit di bawah clockworks skrin kaca, kunci , kaki kayu, sebuah keyboard antik tembaga dan disesuaikan dengan network card. Laptop ini di ‘on’kan dengan menggunakan kunci antik . Di buat dari bahagian-bahagian jam antik. Sesuai untuk pencinta barangan antik dan klasik. Retro habis ni beb..
7. Thinkpad Reserve Edition


Untuk sesiapa yang suka dengan touchscreen. canggih kan?
6. Ergonomic Dual Screen Split Keyboard Notebook


Apa yang luar biasa dari laptop ini tidak hanya keyboard ‘erpecah dua untuk memberikan ruang lebih pengguna komputer untuk menyesuaikan tangan mereka, tetapi ia memiliki LCD kedua tersembunyi di bawahnya. Sebuah idea yang fantastik. Skrin kedua bekerja dengan skrin pertama – yang memberi pengguna fitur “drag and send” untuk membuka window atau program. Dapat bertindak secara independen sebagai input dari stylus untuk mencatat, melukis, dan hal-hal lain. Hal ini membuat EDSSKN yang luar biasa tidak hanya bermanfaat bagi penulis dan blogger, tapi seniman dan designer juga bro!
5. Girly Laptop


Sebut betul-betul, bukannya 'geli' laptop. Dari design dan warnanya kita tahu laptop khas ini untuk wanita tetapi lelaki yang suka warna pink pun boleh juga kalau nak pakai. Sesuai untuk wanita yang suka kelihatan feminin , mungkin HP akan mula menjual laptop ini pada tahun ini. Sesuai juga untuk si macho hahaha
4. Canova’s Dual Screen Laptop


Dual Touch Screen Laptop dari Canova ini adalah design notebook yang sangat sangat kreatif. Ciri-ciri notebook ini adalah dual display dengan layar sentuh yang sensitif, buku gambar, musik , kertas grafik, pena elektronik dan perangkat keras khusus untuk melancarkan fungsinya. Malangnya, ini hanya dijual di Itali dan Australia jer. Macam ebook jer aku tengok, sesuai untuk IM.
3. Fujitsu’s DJ Laptop


Fujitsu’s DJ Laptop, memiliki layar LCD 20-inch utama dengan mudah dilipat ditutup untuk mengaktifkan fungsi turntable, yang dapat diakses melalui layar sentuh yang sensitif di bahagian luar. Laptop ini memungkinkan Anda memilih semua trek kegemaran anda. Glamer beb kalau DJ guna ini termasuk DJ pada majlis kenduri kahwin.
2. TYPE-N01 Emergency Laptop


NEC telah bekerja sama dengan Takara untuk menciptakan laptop yang mana semua token stiker, label, dan bahkan wallpaper yang membuat perangkat ini serupa dengan yang terlihat di makmal filem Duke Nukem. Di kiri dan kanan skrin 15.4 inci ialah “Tombol Darurat”, yang akan men-shutdown laptop apabila di saat kecemasan. Tapi jangan salah guna untuk melayari website porno kemudian tekan tombol apabila hampir nak terkantoi hahaha.
1. 2015 Compenion Laptop


Felix Schmidberger mereka sebuah laptop untuk tahun 2015 dengan layar sentuh OLED. Komputer itu sendiri memiliki OLED touchscreen. Mirip dengan PDA atau iPhone. Skrinya adalah slider,dapat dipindahkan ke depan untuk membuka touchscreen OLED kedua di bawah, yang mana terdapat keyboardnya seakan 2 monitor. Ini jadi juara karena ke’portable-an’nya (haha bahasa aku..)

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP