Anda Bosan Di Dalam Lif??

>> Wednesday, April 29, 2009

Bila kaki korang bertapak jep dalam lif, mesty korang rase borink sebab tak tau buat ape-ape ryte.. lagy-lagy kalau lif tu lembab semacam jep.. takpe, pakcik ade tips agar korang tak bosan semasa di dalam lif, pasty korang rase cam nak tidur jep dalam lif tu nanty, hekhek.. ;D

1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya! Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat temujanji?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik...tik...tik...

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.

7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, nanti pasti terbuka lagi!".

8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Udaranya cukup tidak disitu?"

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah wilayah SAYA"


p/s: silalah apply kan tips-tips tu kayh, berguna untuk masa hadapan, ngee~ ;D

4 komentar:

korupsi tinta April 30, 2009 at 1:04 AM  

hehe...

misz A.C.C.A April 30, 2009 at 2:04 AM  

muizz da try wat lum?? akak teruja gler ni nk cube tips baru awak ;P

cik erin April 30, 2009 at 5:26 PM  

jum! :D

KhaliFmUjAhiD April 30, 2009 at 7:01 PM  

korupsi cinta: cubalah pasty berkesan, ngee~

misz a.c.c.a: eyh da banyak kali kowt, salu buat kat lif wisma, hahaha!

cik erin: okeyh set ajep ;D

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP