Wedding: 2 Dalam 1

>> Sunday, April 5, 2009

Salamz Alaik!!


Maka terbinalah sebuah masjid, eh bukan sebuah ajep, kali neyh dua buah masjid sekali dalam satu majlis perkahwinan, hee~ Mereka adalah abang-abang saudara aku iaitu pasangan Abang Jiji feat Kak Nurul dan juga desertai oleh pasangan Abang Hafizal feat Kak Zatul. Tanggal 4 April 2009 menjadi saksi tanda percintaan dyeorang di atas jinjang pelamin Dewan Besar Majlis Perbandaran Selayang. Perghh memang grand betul la majlisnye pastu majlis neyh kirenye antara aktiviti terbesar jugak la dalam family Mailjah, ngee~

Kedua-dua pasangannya
sama cantik sama padan, sama besar sama kecik, sama tinggi sama rendah.. hehe~ Dan yang paling penting mari kita sama-sama doakan agar pasangan mereka berkekalan hingga ke anak cucu, insyaAllah.. Antara keluarga Mailjah yang dapat menghadirkan diri adalah:-

Family Madakhiah Ismail

  • Tuan Haji Ishak Haji Ibrahim
  • Puan Hajjah Madakhiah Ismail
  • Fauzul Na’im Ishak
  • Nurulhilyati Abdul Halim
  • Faridul Fikri Ishak
  • Hasminoor Zulkafli
  • Muhammad Iqbal Nu’aim Fauzul Na’im
  • Muhammad Isyraf Idraki Fauzul Na’im
  • Muhammad Qaid Darwish Faridul Fikri
Family Hamidah Ismail(tuan rumah)
  • Tuan Haji Ahmad Shanusi Che Mat
  • Puan Hajjah Hamidah Ismail
  • Ahmad Tarmizi Ahmad Shanusi
  • Nurul Hafizah Mokhtar
  • Ahmad Hafizal Ahmad Shanusi
  • Zatul Akma
  • Ahmad Afiq Ahmad Shanusi
Family Fadhilah Ismail
  • Tuan Haji Jamaluddin Yusof
  • Puan Hajjah Fadhilah Ismail
  • Fadhlil Azim Jamaluddin
  • Ezan Zarina
  • Azizul Hafiz Jamaludin
  • Aizat Syukri Jamaluddin
  • Amiratul Husna Jamaluddin
Family Fariyatul Adilah Ismail
  • En. Jalal Jurai
  • Puan Fariyatul Adilah Ismail
Family Hasbullah Helmi
  • Tuan Haji Hasbullah Helmi Ismail
  • Puan Hajjah Mazni
  • Muhamad Syamin Hasbolleh Helmi
Family Bahiyatul Nazarah Ismail
  • Tuan Haji Abdul Ghani Hasan
  • Puan Hajjah Bahiyatul Nazarah Ismail
  • Abdul Muizz Abdul Ghani
  • Athiyatul Shakirah Abdul Ghani
  • Izzatul Syafikah Abdul Ghani
  • Abdul Hafizz Abdul Ghani
  • Abdul Qayyum Abdul Ghani
Ahli Sokongan
  • Lidia Supriani (pembantu rumah keluarga Madakhiah Ismail)
So when it comes to marriage, it was one of the biggest decision in your life sebab kita bukan sahaja akan membina satu rumahtangga, tapi juga akan menggalas tanggungjawab yang amat berat. Tidak kira korang sebagai suami ataupun sebagai isteri. Maybe it is a happy beginning for early time, but hopely it will become a happy ending too..

Walaupun aku tak kawen agy, tapy buat-buat pandai macam orang expert laks kan, hekhekhek.. Takde la, itu yang aku salu dengar dari orang-orang tue la, dyeorang cakap if nak kawen, kawenlah dengan seseorang yang kita senang nak berbual & bergurau senda, sebab kita akan bersama dengan dye sampai ke hujung nyawa, bersama menjadi suami & isteri dunia akhirat insyaAllah.. Binalah sebuah keluarga yang menjadi pemangkin dalam mendirikan dunia Islam di mata dunia dan sentiasa diredhai oleh Allah ;)

Tahniah aku ucapkan kepada kedua-dua mempelai!! Lepas neyh dapat anak buah baru lagy la aku, ngehee~ Sebelum aku nak blah, menjadi kelaziman aku menghadiahkan korang slideshow gambar-gambar, so enjoy da pics kayh! ;)



Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Kahwinilah wanita itu kerana empat perkara, kerana hartanya, kerana keturunannya, kerana kecantikan dan kerana agamanya. Pilihlah wanita yang beragama, engkau akan selamat"

who is my lucky one? ngee~

p/s: Kawenlah satu dulu sebelum fikir nak kawen empat, ngee~

8 komentar:

tiqaxu April 6, 2009 at 12:12 AM  

haha..cantik bebenor gmbar yg last tuh..who`s that lucky one ey...??

KhaliFmUjAhiD April 6, 2009 at 12:14 AM  

tiqaxu: hanya jodoh yang menentukan, so wait and see la, ngee~

miszainz April 6, 2009 at 7:55 AM  

lucky one???
perghhh!
lucky ke??
klu lucky nak nak
huhauahua..
juz kidding ok?

cantik April 6, 2009 at 11:17 PM  

rsanya dh ada kt muadzam ur lucky one...huhuhu

KhaliFmUjAhiD April 8, 2009 at 7:22 AM  

miszainz: hahaha.. kalo dgn ko tak lucky la.. kidding gaks, hekhekhek.. ;p

cantik: spe eyp? hee~

Tarm April 13, 2009 at 11:38 AM  

Tonton video majlis ni at http://my.teratak.net :D

fizasu April 13, 2009 at 2:06 PM  

cntik gmbr yg last tu...moga bjumpe dgn org yg dhrpkn lucky tu..hik3... :]

oxer April 21, 2009 at 11:28 PM  

~~just drop by...
KaLo nak CAri IsterI cari peRempUan bUkan Lelaki...(^_^)

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP