Miracles Di Bumi Gaza

>> Wednesday, February 4, 2009

Al-Kisah yang telah diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahma,Pengerusi Ekskutif Aman Palestin dan juga merangkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza pada 20-31 Januari.Berikut adalah kisah benar dari beliau dari pengalaman beliau di Gaza:

Peristiwa 1: Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa,ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka.Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan memusnahkan ia.Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya.Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran.Setelah habis adegan aneh itu,para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan!Dan siapakah yang menembak tentera laknatullah itu???Allah hu Akhbar!

Peristiwa 2: Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian putih sedangakn uniform pejuang bewarna hijau!Siapakah yang berbaju putih itu???

Peristiwa 3: Tentera Yahudi yang buta setelah serangan berkata mereka tiba-tiba dibaling pasir ke mata mereka dan tidak tahu siapakah yang melakukannya.

Peristiwa 4: Peluru berpandu yang pertama di lancarkan oleh Israel ke Gaza mengenai sasaran nya iaitu anggota tentera mereka sendiri!Ia berpatah balik!!!Allah hu Akhbar!

Peristiwa 5: Pada permulaan perang,roket-roket Hamas yang hendak dilancarkan,tiba-tiba salah satu roket itu meluncur laju ke udara tanpa ada sesiapa yang mengaktifkan ia.Dan roket itu mengenai sasaran di Israel!!!

Peristiwa 6: Yang paling menakjubkan,seorang ulamak Syria telah bermimpi bertemu dengan Rasulullah S.A.W dan kelihatan baginda sedang mengeluarkan pedang dari sarungnya.Ulamak itu berkata "Wahai Rasulullah,kemana kamu mahu pergi?",lalu baginda menjawab "Aku mahu berperang di Gaza!!!"...masyaAllah,Rasulullah sendiri mahu berperang di Gaza!!!Dimanakah kita???

Itulah serba sedikit dari kisah takjub yang sempat diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik setelah berada lebih seminggu di Gaza atas misi kemanusiaan.Ia kisah benar yang perlu umat Islam ketahui. Allahu Akbar!!!

"Dan hendaklah kamu bertolong-tolongan untuk membuat kebajikan dan bertakwa dan janganlah kamu bertolong-tolongan pada melakukan dosa (maksiat) dan pencerobohan. Dan bertakwalah kepada Allah kerana sesungguhnya Allah Maha Berat azab seksanya bagi sesiapa yang melanggar perintah-Nya"

p/s: Kuasa Allah tiada tandingannya

8 komentar:

diela February 6, 2009 at 1:05 PM  

Subhanallah!!Allahu akbar!

diela February 6, 2009 at 1:05 PM  

Subhanallah!!Allahu akbar!

Mukmin Mohd Khairi February 6, 2009 at 10:58 PM  

itu dan byk lagi

http://inijalanku.wordpress.com/2009/02/02/karamah-mujahideen-di-perang-gaza/

Nanee February 7, 2009 at 6:33 PM  

Allahuakbar ! meremang bulu roma sey bace !

Mukmin Mohd Khairi February 8, 2009 at 1:09 AM  

muizz.. yang kisah2 ni enta dapat dari mana?

Anonymous February 8, 2009 at 3:14 PM  

masih ada orang yang hanya mengharap bantuan turun dari langit tanpa besusah payah, tanpa merasa hilang kehormatan, orang itu tidak faham tabiat peperangan ini,tidak faham tabiat melawan musuh dakam agama ini

Anonymous February 9, 2009 at 2:50 PM  

aku bukanya tidak pedulikan Palestin, tetapi mengapakah tokah jihad(syhahid Dr. Abdullah Yusuf Azzam) meninggalkan kampung halamnya, Palestin untuk pergi berjihad di Afghanistan?
Masih ramai umat muslimin tidak mempedulikan jihad di 3 Daulah Islam lain, Daulah Islam Iraq,pimpinan Amir Abu Umar A-Baghdadi,Daulah Islam Afghanistan, pimpinan Amir Mullah Umar, Daulah Islam Kaukasus, pimpinan Amir Dooku Umarov. Mereka telah berjihad 10 tahun lamanya, tetapi masih tidak dipedulikan segelintir kaum muslimin

KhaliFmUjAhiD February 9, 2009 at 4:00 PM  

diela: ;)

mukmin: tanx 4 da info, ana amek kat kawan ana.. ;)

nanee: kuasa Allah..

anonymous: doa, usaha dan tawakal itulah senjata kita

amir: bagi ana media sekarang menaburkan mata kita terhadap palestin, yep kita jangan lupa bahawa ada umat Islam kita yang laen sedang berperang..

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP