Sikap Diam Negara-Negara Arab: Kebenaran Yang Tersembunyi

>> Saturday, January 24, 2009

Semalam Khatib yang juga merupakan dekan kuliyah syariah di Universiti Sudan membocorkan beberapa rahsia pakatan jahat Yahudi & Arab sekular. Pertama kali saya menangis dalam khutbah Jumaat seumur hidup saya. Sehingga kini hati ini sebak bukan kerana sedih tetapi geram ditipu!! Sebenarnya sebelum peperangan dilancarkan Israel telah melakukan beberapa perjumpaan penting dengan pemimpin dunia. Antaranya Blair dan pemimpin dunia Arab. Dalam laporan di akhbar Yahudi, dilaporkan bahawa peperangan ini sengaja dilancarkan dan matlamat utamanya memansuhkan kewujudan Hamas dari tanah Arab.Perkara ini telah dipersetujui Israel dan juga negara-negara Arab yang lain. Ini menjelaskan kenapa sempadan Rafah ditutup rapat. Ini juga menjelaskan kenapa Arab tidak menghulur bantuan ketenteraan. Arab sebenarnya berlakon dengan ucapan politik menyatakan simpati pada bangsa Palestin sedang mereka menjual nyawa bangsa Palestin pada Israel dengan harga yang mahal iaitu maruah mereka.

Husni Mubarak (pemimpin Hamas) menyatakan 'sesungguhnya darah rakyat Palestin bukanlah murah.' Ini bermakna perniagaan sedang berlaku. Munafik inilah yang kini sedang meletupkan terowong-terowong rahsia Hamas di Rafah. Pembiayaan peletupan terowong-terowong ini adalah di bawah tanggungan Amerika Syarikat. Israel hanyalah kambing hitam dunia Arab dalam menghapuskan pengaruh Islam haraki yang dipelopori oleh Ikhwan dan pertubuhan Hamas.

Sebenarnya Hamas dikepung oleh ular-ular yang mematuk dari luar dan dalam. Mesir kini dijanjikan pengaruh politik terkuat oleh Barat. Inilah yang dikatan 'harga mahal' yang mereka raih dari penjualan nyawa bangsa Palestin di Gaza.

Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB)
diperalatkan oleh Israel bagi tujuan penghapusan etnik. Kita mengkritik PBB yang kononnya lemah & lembik dalam menghadapi Israel namun sebenarnya mereka bersekongkol dengan Israel bagi menghabisi pelapis mujahidin Palestin. Wanita dan kanak-kanak dihimpun oleh PBB dalam bangunan mereka kemudian Yahudi akan mengebom bangunan itu. Inilah yang berlaku di Gaza sebenarnya.

Bukti logik pada penghapusan etnik adalah pembunuhan kanak-kanak. Israel mengakui itu adalah kesilapan tentera mereka dalam tembakan rambang sebenarnya, namun kalau kita perhatikan rata-rata kanak-kanak yang mati adalah menerima tembakan dari penembak tepat (sniper). HeadShot bukanlah hasil dari tembakan rawak tetapi adalah sasaran tepat yang dilakukan Yahudi.

Sekarang ini saya menyimpulkan bahawa sasaran Yahudi di Gaza adalah:
1. propaganda untuk menyatakan kewujudan Hamas menghalang perdamaian,
2. penghapusan saksi penting peranan Hamas, dan
3. kekejaman Israel iaitu genocide.

Masalahnya sekarang kita tiada daulah. Apa yang kita boleh lakukan adalah kembali kepada Islam dan menentang sebarang sistem selain Islam. Boikot semua produk Yahudi dan Amerika. Yakinlah, si buta hanyalah penguasa dunia Arab, bukan rakyatnya. Ia adalah sama sahaja di mana mana kuasa membutakan hati dan iman. Saya menyeru umat Islam membacakan surah Al-Fath dan bincangkan tafsirannya.

"Kiamat tidak akan terjadi sehingga kaum Muslimin memerangi Yahudi, lalu kaum Muslimin akan membunuh mereka sampai setiap orang Yahudi bersembunyi di balik batu dan pohon, tetapi batu dan pohon itu berkata, 'Wahai Muslim, wahai hamba Allah, ada orang Yahudi di belakangku, kemarilah dan bunuhlah dia.'Kecuali (pohon) gharqad kerana ia adalah pohon Yahudi."
(Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)p/s: Ya Allah, satukanlah hati umat-umat Islam sekarang yang makin lalai, leka & alpa..

3 komentar:

Mukmin Mohd Khairi January 24, 2009 at 1:29 AM  

banyak lagi kita boleh lakukan

http://www.ikhwanonline.com/Article.asp?ArtID=44485&SecID=360

little lady~ January 24, 2009 at 11:25 AM  

takut dgn situasi skang...

Anonymous February 9, 2009 at 3:19 PM  

kehancuran Kaadah itu lebih kecil disisi Allah berbanding satu jawa kaum muslimin.

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP