Di Sebalik Ayat Perempuan...

>> Wednesday, December 31, 2008

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.


Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

Kalau perempuan kata:
Ini motor abang ker?
Makna tersembunyi:
- kereta abang kene tarik ke...?
- MOTOR KAPCAI BURUK ADA HATI NAK BAWAK AKU. KALAU SUPERBIKE KE OK LAH.
- "ko gile nak suruh aku naik moto ni???!"

"Barangsiapa yang dikurnia oleh Allah wanita yang solehah,maka dia telah dibantu dalam sebagian agamanya,maka bertakwalah pula kepada Allah dalam sisanya yang sebahagian."

p/s: Btowl ke maksud korang macam ni wahai gadis-gadis yang sedang membaca?? ngee..

15 komentar:

atieqa January 1, 2009 at 8:04 AM  

salam.

sejujuenye,ade yang betul.tapi x semue..!
sakian.heee..

mimie January 1, 2009 at 8:43 AM  

lbeh kurang la...huhu...80%

nur_alhuda193 January 1, 2009 at 9:03 AM  

salam..

.maybe ade betul nya bagi sesetengah perempuan..tapi tak semua perempuan macam tu..nak tahu jujur atau tak..tgklah dr riak matanya..kerana mata mentafsir segalanya..

jangan ingat semua perempuan macam tu.so..kalau dh tahu..baiki lah diri sendiri n lebih baik bersikap jujur n berterus terang.. dari berpura-pura..

itukan lebih baik..

KhaliFmUjAhiD January 1, 2009 at 9:31 AM  

atiqa:x semua tu yang mane satu? huu~

mimie: lagi 20% tu? hekhek..

nur_alhuda193: bagus2, pandangan yang berhikmah ;)

nur January 1, 2009 at 1:31 PM  

suka dgn blog awk.. intersting tp ni 1st time nk bg komen.. =)

as 4 me no 6,8,9,10 x brape setuju..
tp x tau la pndapat org lain.. =)

nana 90 January 1, 2009 at 5:26 PM  

xsemua perempuan spt dlm artikel anta...ana setuju sgt dgn pandangan nur_alhuda193..xsemua tutur kata wanita itu ada tersiratnyer...seeloknyer dlm pertuturan, berterus terang shj wlupn kdg2 menyakitkn...setidak-tidaknyer xadalah wujud sindrom hipokrit di sini..

KhaliFmUjAhiD January 1, 2009 at 5:59 PM  

nur: uhuu~ nice comment,kalo camtu komen2 la salu kayh! truskan menyokong ;)

nana 90: terus terang is the right choice ;)

Geebah January 2, 2009 at 1:09 PM  

well, sometimes nak terus terang yang sangat terang tuh susah sebab takut sakitkan ati, maka keluarlah kata2 halus...haha
agree on some je...

Ajaa January 3, 2009 at 10:14 AM  

sokong geebah.. xmo la kecikkan ati kaum lelaki.. sian korang..hehe

KhaliFmUjAhiD January 4, 2009 at 2:54 AM  

geebah & ajaa: dalam berkata biarlah berhikmah ;)

myieda January 5, 2009 at 9:29 AM  

kalau perempuan kata: hm boley la, tp bkn semua btol k
makna tersirat: huih gila r, mne dia tau ni..kantoi di situ! keh2

thanx 4 the award

Jake's Daughter January 5, 2009 at 8:10 PM  

thats what we call WOMEN...

little lady~ January 18, 2009 at 1:45 AM  

salam...

haih xsme btol...
stuju dgn nana dan nur alhuda...

kias mengatakan..

"QULIL HAQ WALAU KANA MURRON"
-katakan yg benar walaupun pahit...-

tp kdg2 bcakap biarlah bhikmah,,..
jgn maen bantai je..

ksmpulan:
bsederhana dlm stiap pkara

korupsi tinta April 21, 2009 at 4:59 AM  

hamper2 btolla..aha

Anonymous July 2, 2009 at 3:08 AM  

macam mane kalau org lelaki minat perempuan tu and org perempuan tue melayan tapi sebenarnya die tak suke kat kite??

kalau boleh nak amek awek tapi kita tak tahu sama ada die suke kite ke tak walaupon die melayan kite...

boleh tolong bg respons ckit??

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP